TAKLÄGGNING MED 15 ÅRS GARANTI

Funderar du på att göra en takomläggning?

Är det av estetiska skäl eller har ditt tak blivit ”sjukt”, det vill säga inte håller tätt?

Takrenovering i Stockholm

När det läcker är det ett tydligt tecken på att det för länge sedan är dags att göra något åt situationen, så att inte andra delar av huset skadas. Sanering som kan riskera bli följden om man inte ser upp, blir ofta en kostsam historia och känns bra att kunna undvika om det är möjligt. Taket kan behöva genomgå en delrenovering eller kanske du till och med behöver lägga om hela taket. Oavsett vilket, är det flera saker du ska tänka på och ta hänsyn till. Att lägga tak kan ibland vara komplicerat. Det bästa är nästan alltid att konsultera en professionell takläggare.

Takläggare Stockholm takläggning

Takläggning

Söker du hjälp av en takläggare Stockholm? Då är vi firman för dig! Vår personal är experter inom alla former av takläggning, takrenovering och takbyten. Det gör att vi kan erbjuda service i toppklass samtidigt som vi jobbar snabbt, utan att tumma på kvaliteten.

Takläggning Stockholm

Takrenovering

Att hålla taket på ditt hem eller fastighet i gott skick är av största vikt. Ofta glömmer vi bort att serva våra tak, och skador kan långsamt krypa in via skadedjur, väder och köld. Små skador kan dessutom snabbt leda till större - om du inte får professionell hjälp.

Genom att serva taket med oss får du inspektion, renovering och besiktning - samtidigt som du tryggt höjer värdet på fastigheten.

Fasadarbete

Att omsorgsfullt utfört fasadarbete är avgörande för att förhindra fuktskador och mögel. Därför kombinerar vi ofta takrenovering med fasadrenovering, och har stor erferenhet av att fräscha upp fasader i hela Stockholm.

För att säkerställa bästa resultat kommer vi gärna förbi för en kostnadsfri fasadinspektion och offert för ditt takarbete.

Certifierad takläggare

Vi hanterar olika typer av tak såsom plåt, tegel, papp och pannor. Dessutom använder vi endast högkvalitativa fabrikat som Icopal och Katepal. Har du frågor eller funderingar? Vi finns här för att ge dig snabba, raka oråd och svar. Konakta oss, så hjälper vi dig!

1. Materialvalet påverkar livslängden
Det finns många olika material för ditt tak som alla har olika fördelar och förstås olika pris. Du kan till exempel välja mellan papptak, tegeltak, plegeltak och shingeltak, när du ska lägga tak. Om du ska ha pannor till ditt tak finns det exempelvis tegelpannor och betongpannor att välja mellan. Tänk dock på att alla dessa val påverkar livslängden! Fundera därför på vilken tidshorisont du tänker dig. Tänker du dig en mer kortsiktig lösning för den närmaste tiden – eller vill du ha ett tak som står sig många år över tid, oberoende av väder och vind?
2. Huset och omgivningen

Hur bor du? I glesbygd, i villaområde eller annat? Har du en standardvilla från 60-talet eller ett gods i barockstil? Alla stilar och olika sorters arkitektur behöver värnas och underhållas. Tänk då bara på att välja ett material och en färg på taket som passar dig, ditt hus och din omgivning. Innan du går vidare med att välja exempelvis tegeltak eller plegeltak, fundera då på färgens inverkan på omgivningen.

Vilket intryck vill du att ditt hus ska ge? Vad vill du ”säga” med ditt hus? Vilken stil har ditt hus? Och om du kanske inte vill följa husets stil exakt, vilka stilar kan du då blanda? Det finns många frågor att ställa sig och många aspekter att ta med i beräkningen.

Kanske är ditt hus av kulturhistoriskt värde och hur påverkar då detta dina möjligheter att fritt välja? Vilka hänsyn måste du ta? Är du själv kanske kulturhistoriskt intresserad och därför vill göra allt för att ta hänsyn till husets byggnadsstil så mycket som möjligt? Ja, som du märker finns det hur många frågor som helst, att ställa. Och det finns massor av svar på just dessa frågor. Allt detta och mer därtill kan du få svar på om du väljer att ta professionell hjälp till att lägga om ditt tak.

3. Papptak, tegeltak, plegeltak, shingeltak?

När du har bestämt vilken livslängd du söker och funderat på material och färger som passar huset och omgivningen – först då är det dags att välja tak till din takomläggning eller takläggning. Du kan nu bland annat välja mellan tegeltak och papptak beroende på vilken byggnad det rör sig om. Det är också viktigt att ta hänsyn till takets lutning och några andra aspekter. Sedan kan du också välja mellan tegelpannor och betongpannor. Olika tak har olika fördelar.

Tegelpannor har naturliga skiftningar som kan göra taket vackert. Däremot så varierar tegelpannorna också i storlek, vilket ibland kan försvåra takomläggningen. Betongpannor har däremot inte dessa felmarginaler. Detta kan underlätta läggningen och gör också oftast att det går snabbare. Det är ganska mycket att tänka på, och om du inte vet vad som passar bäst, gör du bäst i att kontakta en takläggare. Ytterligare varianter är plegeltak eller shingeltak.

4. Kolla den underliggande konstruktionen

Kolla noga så att den underliggande konstruktionen inte är skadad, innan du börjar lägga ditt nya tak. Se till så att det inte finns några skruvar, spikar eller annat som kan skada ditt nya tak. Beroende på vilket tak du ska lägga behövs det ibland en ytpapp för att skydda underlaget mot skador.

5. Välj rätt underlagstak och läkt

Om du väljer ett bra underlagstak och rätt läkt till din takläggning kommer ditt tak att bli både vackrare och stabilare. En bra duk under pannorna minskar riskerna för fuktskador. Det är inte alltid så lätt att välja rätt. Så fråga en professionell takläggare, som kan guida dig rätt.

Läkten är i sin tur den konstruktion av lodräta och vågräta träreglar som takpannorna ligger på. Om inte denna är rätt konstruerad kommer inte taket att hålla över tid.

6. Lägg pannorna rätt

Tänk på att lägga pannorna i rätt ordning. Du måste börja från rätt håll så att de ligger snyggt och på ett säkert sätt. Det är också här viktigt att de överlappar varandra på ett stilfullt sätt. Även om ett tegeltak med mera liv tål en gnutta oregelbundenhet, är det viktigt att helheten ger ett korrekt intryck.

Även om du vill ha livlighet och spontanitet över din svenska villa, är det önskade intrycket kanske ändå en bra bit från ett hus, där takpannorna ibland till och med tillåts ligga lite huller om buller, något som vi oftast bara uppfattar som charmigt på en spansk hacienda! Ditt takproffs vägleder dig, lyssnar på dig och tar fram förslag.

7. Säkerheten
När du ska arbeta med tak är det av yttersta vikt att tänka på säkerheten ur olika synvinklar, både för miljöns skulle men inte minst för din egen säkerhet och för att undvika olyckor. All renovering skapar avfall som bidrar till att påverka miljön på olika sätt. Professionella takläggare och andra som befinner sig i byggbranschen, tar ofta hand om byggavfallet och använder sig dessutom av miljöcertifierade materialleverantörer, vilket bidrar till mindre negativ miljöpåverkan.

När det gäller dig själv och din egen säkerhet, bör du tänka på säkerheten både under pågående arbete, men även planera säkerheten inför kommande underhåll. Tänk därför på att alltid ordna en takstege och ett bra fäste för livlina. Ibland finns det regler hos kommunen du bör följa vad det gäller taksäkerheten. En professionell takläggare känner oftast till riskerna och möjligheterna och har den rätta säkerhetsutrustningen. Det är bland annat viktigt att kunna stå stadigt vid en takomläggning.

Om du inte gjort en takomläggning innan bör du inte vara själv på taket. Fråga ditt takproffs som finns för dig och din säkerhet!

Vi är takläggare i Stockholm
- en komplett firma

Takpaket

För enkelhetens skull har vi färdiga takpaket som innehåller det vanligaste man behöver vid takrenovering.

Beställ ett färdigt paket, eller designa ditt eget gällande takläggning i Stockholm – Vi hjälper gärna till!

Serviceavtal

Behöver ditt tak regelbundet underhåll? Vi erbjuder skräddarsydda serviceavtal för alla våra takrelaterade tjänster, oavsett om du är företag eller privatperson. Kontakta oss för mer information så berättar vi gärna mer!

Kvalitetssäkring

Stadstak AB strävar alltid efter att leverera högsta kvalitet inom takrenovering. Vi står bakom vårt arbete hela vägen, bland annat genom att alltid erbjuda en 15-årig funktionsgaranti på alla tak!

Lång erfarenhet!

Våra hantverkare har varit med ett tag.

Vi besitter närmare 15 års erfarenhet inom takrenovering och takläggning för såväl företag som privatpersoner – och vi är stolta över våra långvariga nöjda kunder.

Hur funkar det?
När du har bestämt dig för att det är dags att renovera eller lägga om taket, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Så här går processen till, steg för steg!
Steg 1

Kontakta oss! Du kan höra av dig via telefon, mail eller via vår kontaktsida.

Beskriv gärna kortfattat vad du vill ha hjälp med, på så vis blir det enklare för oss att ge dig rätt service.

Steg 2

Vi kommer ut på besök hos er för att se hur det ser ut idag och gå igenom vilka förväntningar och behov som ni har.

Steg 3

Dags för offert! Vi tar fram en offert med information gällande pris, tidsåtgång, material och allt annat du som kund behöver veta.

Du får i lugn och ro gå igenom innehållet innan du får ett avtal.

Steg 4

Vi påbörjar bygget och du kan tryggt låta våra duktiga hantverkare göra sitt jobb.

Steg 5

När arbetet är klart är det dags för slutbesiktning.

Frågor?

Varmt välkommen att göra av dig, så berättar vi mer i detalj om hur det fungerar att köpa tjänster från oss på Stadstak.

Vi tar oss gärna tiden att gå igenom processen för att du ska känna dig trygg med ditt beslut!

Våra tjänster
Stadstak AB hanterar det mesta inom takläggning & takrenovering. Papptak, tegeltak, betongtak, shingeltak och plåttak är de vanligaste. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi erbjuder & boka kostnadsfri besiktning
Tegeltak

Tegeltak är inte bara starka och hållbara, de är också vackra och miljövänliga.

Papptak

Papptak är perfekt för dig som är i nybyggnation eller vill ha ett prisvärt, enkelt material.

Fasadarbete

Vårt team är specialiserat på fasadarbete och erbjuder professionell service för alla fasader.

Betongtak

Betongtak är robusta och långlivade, perfekta för att skydda ditt hem mot väder och vind.

Redo att ta nästa steg?

Hör av dig, så berättar vi mer om våra tjänster, hur vi kan hjälpa dig och vad ett takjobb från oss kan tänkas kosta! Varmt välkommen!